Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Richard Sulík kormányfőnek adott ultimátumára Boris Kollár házelnök úgy reagált, hogy szerinte szó se lehet a koalíciós szerződés átalakításáról. Ugyanakkor bővülhet a Sme Rodina parlamenti családja, három függetlent igazolna a frakció, köztük a volt kotlebás rimaszombati polgármestert. Žilinka szerint Ficóék elsiethették az ellenük folyó eljárás főügyészi megszüntetésének indítványozását.

Boris Kollár pénteken közölte, hogy nem ért egyet a koalíciós szerződés módosításával és hogy nem fogja támogatni Richard Sulík indítványát, Kollár szerint van egy koalíciós szerződés, amiben megegyeztek a pártok, és ehhez ragaszkodik.

Mindezek után a Sme rodina vezetője bejelentette, hogy frakciójának szeptembertől 20 tagja lesz, Romana Tabák, Ján Krošlák és Jozef Šimko jelenleg független képviselők csatlakoznak hozzá.

Maroš Žilinka főügyész úgy döntött, Robert Fico, Robert Kaliňák és Marek Para túl korán kérvényezték az ellenük indított eljárások megszüntetését a 363-as paragrafusra hivatkozva. Ugyanakkor Žilinka rámutatott, ez nem azt jelenti, hogy később ne adhatnának be hasonló kérvényt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban