Na hlavný obsah

70 sikeres jelentkező kezdte meg a héten az önkéntes katonai kiképzést

A védelmi miniszter szerint túl szigorúak a jelentkezési feltételek.

70 sikeres jelentkező kezdte meg a héten az önkéntes katonai kiképzést
Foto: TASR

70 sikeres jelentkező kezdte meg a héten az önkéntes katonai kiképzést- tájékoztatott a védelmi minisztérium. Annak ellenére, hogy a jelentkezők száma meghaladta az 500-at, végül mégsem sikerült teljesíteni a 150-ben meghatározott létszámot. A tárcavezető úgy véli, túl szigorúak voltak a feltételek. Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szerint meg kellene változtatni a belső előírásokat, ugyanis a szabályozás értelmében esetenként kirekesztést kell alkalmazniuk.

„Napjainkban az, hogy kizárunk egy olyan kérelmezőt, akinek bármilyen allergiája van, beleértve a pollenallergiát is, véleményem szerint teljesen nonszensz” – jegyezte meg Naď.

A sikeres jelentkezők kiképzése 11 hétig tart. A fegyverhasználattal kapcsolatos alapvető ismeretek és gyakorlati készségek elsajátítása mellett a kiképzés célja a fizikai erőnlét, a stresszel és a stresszhelyzetekkel való megbirkózásra való felkészítés, és a katonai fegyelem növelése.

Akik sikeresen teljesítette a kiképzést, 2. fokozatú katonává lépnek elő és besorozzák őket a tartalékosok közé, így lehetőséget kapnak az aktív tartalékosokhoz való csatalkozásra.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban