Na hlavný obsah

Újabb tőkeinjekciót kap a Doborgazt és a magyarországi Dunakilitit összekötő kerékpáros, valamint gyalogos híd projektje

Újabb tőkeinjekciót kap a Doborgazt és a magyarországi Dunakilitit összekötő kerékpáros, valamint gyalogos híd projektje - erről a ma délelőtti rendkívüli ülésen döntött a kormány.

Újabb tőkeinjekciót kap a Doborgazt és a magyarországi Dunakilitit összekötő kerékpáros, valamint gyalogos híd projektje

A 2,3 millió euró értékű kiegészítő finanszírozást a szlovák Vízgazdálkodási Építővállalat biztosítja. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt kivitelezésének áfa nélküli ára közel 10,5 millió euró, amit a két ország környezetvédelmi minisztériuma fele-fele arányban biztosít.

A szlovák oldal a közel 5 milliós beruházás 85 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaiból támogatja. A projekt már a közbeszerzési eljárásnál tartott, azonban az világjárvány és a háború következtében olyan mértékben emelkedtek az építőipari anyagok árai, hogy a teljes kivitelezés veszélybe került.

A kormány döntése alapján, a Vízgazdálkodási Építővállalt által biztosított pénzösszegnek köszönhetően mégis folytatódhat a megvalósítás.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban