Na hlavný obsah

Csütörtökön dőlhet el, ki lesz az RTVS új vezérigazgatója

Jaroslav Rezník és Ľuboš Machaj között fog eldőlni, hogy ki lesz a közmédia következő vezetője.

Csütörtökön dőlhet el, ki lesz az RTVS új vezérigazgatója
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A nap során 7 jelöltre lehetett szavazni az RTVS új igazgatójának választása során, mivel Daniel Živica visszalépett. A titkos szavazás alapján az RTVS jelenlegi vezérigazgatója, Jaroslav Rezník és a rádió volt programigazgatója, Ľuboš Machaj jutott a második fordulóba, amelyre holnap, 11 órakor kerül sor.

A parlament szerdai ülésnapjának kezdetén a képviselőknek egyébként számos indítványt kellett volna megtárgyalniuk. A beterjesztők azonban hiányoztak a plenáris ülésről, ezért Grendel Gábor (OĽaNO) parlamenti alelnök felfüggesztette az ülést.

A napirend szerint az állami jelképekről szóló törvény módosításával kezdődött volna a tanácskozást, az OĽaNO-s Gyimesi György és a független Tomáš Taraba mint előterjesztők indítványozták a módosítás megvitatásának elhalasztását a törvényhozás szeptemberi ülésére.

Hasonló javaslat hangzott el több más, megtárgyalásra váró törvényjavaslatra is, így azokat szintén a szeptemberi ülésre halasztották. A délelőtti szavazás során jóváhagyaták a geológiai törvény és az egészségügyi ellátásról szóló törvény módosítását, majd sor került az RTVS vezérigazgatójának megválasztására.

(RTVS)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban