Na hlavný obsah

„Megsemmisítésről“ tájékoztatott az orosz hadsereg

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról tájékoztatott, hogy megsemmisítették az Azov-ezred főhadiszállását.

„Megsemmisítésről“ tájékoztatott az orosz hadsereg
Foto: Twitter/Azov

Az orosz fegyveres erők az elmúlt nap folyamán megsemmisítették az újjászervezett Azov ukrán „nacionalista alakulat“ főhadiszállását és a háború kezdete óta csaknem kétezer külföldi zsoldost likvidáltak – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy az orosz hadsereg több rakétatámadást is végrehajtott, amelyek során egy lőszerraktárat és egy rakéták tárolására szolgáló épületet is megsemmisítettek.Konasenkov hazugságnak nevezte az ukrán bejelentést, miszerint közel húszezer külföldi harcol Kijev oldalán.

A nap folyamán találat ért egy liszicsanszki iskolát. A kelet-ukrajnai Luhanszk régió szinte egésze az oroszok ellenőrzése alatt áll, de két város, Liszicsanszk és Szeverodonyeck továbbra is ellenáll.

Az ukrán haditengerészet pénteken arról számolt be, hogy eltalálták a Fekete-tengeren az orosz flotta egyik vontatóhajóját, miközben az fegyvereket, lőszereket és legénységet szállított a Románia közelében fekvő, megszállt Kígyó-szigetre. A közleményben hozzátették, hogy a hajó fedélzetén TOR légvédelmi rakétarendszer is volt.

(MTI,Infostart)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban