Na hlavný obsah

A héten folytatódott a Kuciak gyilkosság és az ügyészek tervezett megölése ügyében zajló tárgyalás

A nyilvánosságot ideiglenesen kizárták a tárgyalásokról. Szabó Tamás vallomást tett és Peter Tóth pedig nem vette át az idézést.

A héten folytatódott a Kuciak gyilkosság és az ügyészek tervezett megölése ügyében zajló tárgyalás
Szabó Tamást vezetik a Specializált Büntetőbíróság elé 2022. június 16-án. Foto: TASR/Michal Svítok

A bazini Speciális Büntetőbíróságon folytatódtak a tárgyalások Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová megyilkolásának és a jelenlegi főügyész, Maroš Žilinka, a speciális ügyész, Daniel Lipšic, valamint a volt főügyészhelyettes Peter Šufliarsky tervezett meggyilkolásának ügyében.

Szabó Tamás az ügy egyik vádlottja bejelentette, hogy kész vallomást tenni. Részletesen beszámolt arról, hogy miképp készítették elő a terepet a három ügyész meggyilkolására. Szabó kijelentte, hogy az újságíró-gyilkosság ügyében nem fog semmilyen nyilatkozatot tenni, mert már jogerősen elítélték.

Ján Kuciak követésével megbízott volt rendőr, Miroslav Kriak a bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt hangsúlyozta, az újságíró megfigyelése során szerzett információkat Peter Tóthnak, az egykori titkosszolgának adta át. Kriak a vallomása alapján nem tudott arról, hogy a megfigyelés során készített felvételek Alena Zsuzsovához kerültek.

Peter Tóth nem vette át az idézést, kérdéses az, hogy mikor tudja meghallgatni a bíróság, de mindenesetre júliusban tovább folytatódnak a tárgyalások, amelyet már az ujságírók is egy nagyobb teremben követhetnek.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban