Na hlavný obsah

Richard Sulík visszahívásáról tárgyal a parlament

A Smer-SD tesz a gazdasági miniszter leváltására javaslatot.

Richard Sulík visszahívásáról tárgyal a parlament
Robert Fico (b) a SMER-SD elnöke és Richard Sulík (j) az SaS elnöke. Foto: TASR/Martin Baumann

Az ellenzéki Smer-SD csütörtökön a parlament rendkívüli ülésén Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter visszahívására tesz kísérletet. Ficoék szerint az SaS lejáratta magát az orosz kőolajra kivetett szankciókról szóló tárgyalások kapcsán. A SMER-SD Sulíkot tartja a fő felelősnek a kialakult helyzetért, ezen kívül Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminisztert és Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőt.

Indoklása szerint Sulík és Korčok adott alapanyagokat Hegernek a brüsszeli tárgyalások előtt, „ahol aztán elárult minden szlovák érdeket, amit csak lehetett” – véli a SMER. Korábban távozásra szólította fel Sulíkot Gyimesi György, az OĽaNO kormánypárti képviselője is, Sulík azonban visszautasítja a bírálatokat. Kijelentette, hogy néhány órával a brüsszeli csúcs kezdete előtt figyelmeztette a kormányfőt, hogy kockázatos, ha az unió megtiltja az orosz kőolajból készült üzemanyagok exportját.

„Azt válaszolta a miniszterelnök, hogy ő már nem tesz semmit az ügyben, ráhagyja a csehekre és a magyarokra”

– jelentette ki Hegerről Sulík.

Hozzátette, hogy szerinte Heger helyesen járt el, amikor támogatta az uniós szankciós csomagot. Sulík nem kíván távozni a minisztérium éléről.

(tasr, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban