Na hlavný obsah

Matovič olaj(adóv)al oltana tüzet – Ígéretekkel kenyerezné le az oktatásügyi dolgozókat a pénzügyminiszter

Matovič extraadókból finanszírozná az oktatásügyi dolgozók bérének emelését.

Matovič olaj(adóv)al oltana tüzet – Ígéretekkel kenyerezné le az oktatásügyi dolgozókat a pénzügyminiszter
Foto: TASR

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter nemrég egy újabb javaslattal állt elő. Beterjeszt egy törvényjavaslatot, ami szerint a szerencsejátékokra, az alkoholos italokra, a jobban menő cégekre, valamint az orosz olajra vetne ki extraadót. Az így befolyt összegből növelné 10%-kal az oktatásügyi dolgozók bérét.

Az OĽaNO elnöke a hétfői közös sajtótájékoztatójukon beszélt erről, miután tárgyalt az Oktatási és Tudományos Dolgozók Szakszervezetével (OZPŠaV). Pavol Ondek, a szervezet elnöke „érdekes ajánlatnak” nevezte Matovič javaslatát, ugyanakkor leszögezte, nem szeretnének túszként szerepelni az OĽaNO és az SaS harcában.

Az ötletet leginkább azért is bírálják, mert a kivetett adóból befolyt pénz egy elég rugalmas keretet eredményezne, ami alsóbb felsőbb kilengése miatt esetlegesen extra kiegészítést is megkövetelhetne.

A tanárok mindent egybevetve továbbra is pesszimisták, becsapva érzik magukat, a politikai sakktábla bábuinak, amiket a politika tetszés szerint tologathat előre-hátra.

A szakszervezet ennek megfelelően továbbra is tüntetésre készülnek június közepére, a kollektív szerződésben jóváhagyott 3%-os béremelés helyett pedig 10%-os fizetésemelést kérnek az összes iskolaügyi dolgozó számára, ami a jelenlegi gazdasági helyzetet tekintve valójában épp hogy követné az inflációt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban