Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Elindítja aláírásgyűjtési akcióját a Smer, a Kassai Kerületi Ügyészség megszüntette Boris Beňa és Ľudovít Makó meggyanúsítását Vladimír Pčolinský ügyében. Kinek az érdekét szolgálja Gyimesi György?

Robert Fico, a Smer elnöke egykérdéses népszavazás kiírásával akarja elérni az előrehozott választásokat. Fico a párt elnökségének ülése után tartott sajtótájékoztatóján ismertette a döntést Besztercebányán. Robert Fico úgy látja amennyiben július 31-ig sikerül összegyűjteniük a szükséges mennyiségű aláírást, a népszavazást az őszi önkormányzati választásokkal egy napon tudják majd megtartani.

A Kassai Kerületi Ügyészség megszüntette Boris Beňa és Ľudovít Makó meggyanúsítását Vladimír Pčolinský ügyében. Makót és Beňát április elején tartóztatták le. Mindkettőjüket hamis tanúzással, hamis esküvel gyanúsították meg. Az eset Vladimír Pčolinský volt SIS-igazgató és Zoroslav Kollár nagyvállalkozó ügyéhez kötődik.

A szivárványos zászlós gumicsont törvényjavaslat benyújtását követően Gyimesi ezúttal Matovič örökös opponensét Richard Sulíkot támadta az orosz kőolajra kivetett szankciós intézkedésekkel kapcsolatban. De az ellenzék szerint Gyimesi György tulajdonképpen Eduard Heger kormányfőt szólította fel lemondásra. Ráadásul a legutóbbi törvényjavaslata, azon túl, hogy a fasiszta képviselők szövetségében született még a szlovákiai magyarokra is visszaüthet.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban