Na hlavný obsah

Matovič furcsa esete a sajtószabadsággal

Az OĽaNO elnöke törvénybe szeretné megváltoztatni a televíziós viták játékszabályait.

Matovič furcsa esete a sajtószabadsággal
Foto: TASR

Igor Matovič változást javasol a politikai vitaműsorokban. Két nappal a Kuciak gyilkosság következő tárgyalási napja előtt a pénzügyminiszter, a vezető kormánypárt az OĽaNO elnöke azt javasolta, hogy olyan pártok képviselői vegyenek részt a tévévitákban, amelyek indulnak a parlamenti választáson.

Ennek értelmében a szélsőjobboldali ĽSNS, a Mi Szlovákiánk Néppárt képviselői sokkal többet jelennének meg a képernyőn, míg a parlamenti frakcióval nem rendelkező, de a közvélemény-kutatások szerint Szlovákia legnépszerűbb politikai szubjektuma, a Hlas-SD politikusai nem vehetnek részt a televízió csatornák által rendezett diskurzusokon.

Matovič ezen döntése sokaknál kiverte a biztosítékot. Politikai ellenfelei cenzúráról beszélnek, az újságíróknak pedig nyilvánvalóvá vált az, hogy a volt miniszterelnök nem érti azt, hogy miképp működnek a médiumok és nem tartja tiszteletben a sajtószabadságot. Sokak szerint ez az ötlet ellentételezés az ĽSNS képviselői számára, akik támogatják a beterjesztett családtámogatási projektet.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban