Na hlavný obsah

Borisok felelősségvállalása a ködös Albionban

Nagy Britanniában a volt teniszezőt Beckert a bíróság elítélte, a miniszterelnök Johnsonról pedig a nép dönthet a helyi választásokon.

Borisok felelősségvállalása a ködös Albionban
Foto: TASR/AP

Két és félév börtönre ítélte az egyik londoni bíróság a volt teniszbajnokot, Boris Beckert, aki 2,5 millió font összértékű vagyontárgyakat rejtegetett a hitelezői elől, hogy kibújjon az adósságai kifizetés alól. Ritkánik számít, hogy egy híresség ellen ennyire szigorú ítélet születik, azonban az, hogy tudatosan eltitkolta a hatóságok elől a vagyonát súlyosbítja az ügyet. A gazdasági bűncselekményeket komolyan veszik a szigetországi bűnüldöző szervek. Sokan úgy gondolják, hogy Becker esetével akarnak példát statuálni, hogy a sztárság nem mentség a bűncselekményekre és az adózás kikerülésére

Mindeközben a „partygate“ botrány továbbra is borzolja a kedélyeket Nagy-Britanniában. Az ügy fókuszában a másik Boris, a miniszterelnöki posztot betöltő Johnson van, aki a karantén törvények idején előírt szabályokat megszegve, házibulikat tartott a Downing Street 10 alatt. Az ügyben a rendőrség első alkalommal szabott ki büntetést hivatalban lévő brit miniszterelnökre, igaz az összeg jelképes 50 font. Azonban a koronavírus-járvány alatti lezárások miatt megviselt brit társadalmat nagyon érzelmileg nagyon megérintette az ügy. A héten zajló helyi választások eredményeire hatással lesz a miniszterelnök szabályszegése, azonban az ukrajnai háborúval lehetőséget kapott arra Boris Johnson, hogy felelős politikusként és államférfiként viselkedjen. Az Ukrajna számára tett gesztusai, az Oroszország elleni fellépések azt bizonyítják, hogy él ezzel a lehetőséggel.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban