Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Vádiratot nyújtott be Andrej Kiska volt köztársasági elnök adóügyében, Minden második ember elégedetlen azzal, ahogy az Európai Unió eddig reagált az ukrajnai konfliktusra, Boris Kollár házelnök pedig magyar területi revíziót vizionált.

Vádiratot nyújtott be kedden az ügyész a Poprádi Járásbírósághoz Andrej Kiska volt köztársasági elnök ellen is, folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt. Az ügy a KTAG által 2013 júniusára, 2013 novemberére és 2014 áprilisára vonatkozó, összesen 155 184,40 euró jogtalan visszaigénylésével kapcsolatos.

Minden második ember elégedetlen azzal, ahogy az Európai Unió eddig reagált az ukrajnai konfliktusra – derült ki abból a felmérésből, melyet az Európai Bizottság szlovákiai képviselete rendelt a Focus ügynökségtől. A megkérdezettek 50 százaléka elégedetlen, 45 százaléka pedig elégedett a konfliktusra adott válasszal. Michal Vašečka szociológus szerint a felmérés mindenekelőtt az ország megosztottságára mutat rá.

Részben újra előkerült a magyarkártya, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a Markíza televízió Na telo című műsorában többször is egy esetleges magyarországi fenyegetésről beszélt, az ügy nagy port kavart. A Szövetség közleményben reagált a házelnök kijelentéseire. A szakértő szerint Kolár populista ízű kijelentése mögött inkább valami politikai taktika lehet.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban