Na hlavný obsah

Továbbra sincs meg mindenben a közös hang a Szövetségen belül

Három téma jelent meg tegnap a Szövetség sajtótájékoztatóján, amelyen Mózes Szabolcs az Összefogás, Rigó Konrád a Híd, valamint Forró Krisztián, a Szövetség elnöke is felszólalt, akit a sajtótájékoztató kapcsán kerestük meg.

Továbbra sincs meg mindenben a közös hang a Szövetségen belül
Foto: ujszo.com

A Szövetség elnöke kiemelte, hogy az ország élelmiszer- és energiaellátásának kérdése a kiemelten fontosságú. A szövetség több javaslattal is élt ebben a témában. Kihangsúlyozta, fontos, hogy ne lehessen ellenőrzés nélkül gabonát exportálni az országból, ugyanis jelenleg Szlovákia önellátó gabonatermelésből. A Szövetség kérte, hogy földalap minden bérletigénylést egyszerre bíráljanak el, vagy állítsák le a folyamatot.

A továbbiakban szó volt a Szövetség párton belüli feszültségről. A polgármester-jelöltek ugyanis elégedetlenek a Dunaszerdahelyi járásban, mivel nem tudják lezárni az egyeztetési folyamatot, az MKP Platform elnökére várnak, hogy ő is beterjessze a saját listájukat. A feszültéség odáig nőtt, hogy ezzel párhuzamosan Nagy József a közösségi hálón vádolta meg egy posztban Berényi Józsefet, hogy ő a kerékkötője az egységnek.

A sajtótájékoztatón előkerült egy interjú során elhangzott karcos állítás is, ami az egyik szlovákiai magyar portálon jelent meg korábban. Az MKP Platform nevében többen állásfoglalást tettek közzé a Ján Kuciak Oknyomozó Központ alapítója, egykori oknyomozó újságíróval Soltész Árpáddal lezajlott beszélgetésen elhangzottakra reagálva. Az Összefogás és a Híd platform is eltérő véleményt fogalmazott meg az ominózus interjúval, illetve a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban