Na hlavný obsah

Szabadlábon védekezhet Slota

A korrupcióval vádolt Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt volt elnöke szabadlábon védekezhet a Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében.

Szabadlábon védekezhet Slota
Ján Slota, az SNS korábbi vezetője a bazini Speciális Büntetőbíróságon. Foto: TASR

„Tekintettel arra, hogy már több mint egy éve zajlik a büntetőeljárás, úgy gondoljuk, az illetékes nyomozónak elég ideje volt, hogy négy-öt embert kihallgasson“ – mondta Peter Paluda a Legfelsőbb Bíróság tanácsának elnöke, arra reagálva, miért nem vették a vádlottat őrizetbe. A vádlott szabad mozgását nyomkövető karpereccel felügyelik és korlátozzák. A tanács egyúttal hangsúlyozta, hogy a büntetőeljárás továbbra is indokolt.

A speciális ügyész úgy jellemezte Slotát, mint aki nem riad vissza a saját védelme érdekében, de mások érdekében sem akadályozni az eljárást. Az ügyész azt is elmondta, hogy a szóban forgó bűntényt a vádlott olyankor követhette el, amikor más bűncselekmény miatt volt feltételes szabadlábon.

A volt pártelnök nem volt jelen a tárgyaláson. Védőügyvédje, Roman Hriadel, Slota rossz egészségügyi állapotára hivatkozott. Az ügyvéd a vádlott bűnösségét tagadja, ugyanakkor hozzátette, tiszteletben tartják az ítéletet.

Slotát megvesztegetésben való bűnrészességgel vádolják, eszerint 5000 eurót fogadhatott el egy bíró megvesztegetésének céljából.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban