Na hlavný obsah

Molnár Norbert beszélget Kerekes Péter filmrendezővel

Ukrajnában forgatta legutóbbi filmjét Kerekes Péter filmrendező.

Kassáról származik, a pozsonyi Film- és Szinházművészeti Főiskolán végzett dokumentumfilm-rendezés szakon, 2003-tól oktat is a főiskolán. A legjobb szlovák dokumentumfilmeket rendezte, mint például a 66 szezon, amely a kassai fürdő történetén keresztül mutatja be a város történetét vagy a Hogyan fő a történelem címűt, amely a katonaszakácsokon és recepteken keresztül mutatja be Európa vérzivataros huszadik századi történetét.

Legutóbbi filmje egyben az első játékfilmje is. A Cenzorka, magyarul 107 anya az eddigi legsikeresebb szlovák film az önálló Szlovákia történetében, hiszen elsőként nyert díjat a Velencei filmfesztiválon, de több nemzetközi fesztiválról is díjat hozott el, Cottbusból például a fődíjat. 11 kategóriában jelölték a filmet a szlovák filmdíjra.

Mi a helyzet a filmben szereplő ukrán színészekkel? Milyen az élet egy ukrán női börtönben? Szerelemféltésből vagy inkább az agresszió fogságából menekülve ölnek-e a nők? Képes-e életet elvenni, aki életet tud adni? Ezekről a kérdésekről is beszélget Kerekes Péter filmrendezővel a MoNoGramban Molnár Norbert.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Podcast rovatban