Na hlavný obsah

A fenyegetésben és megfélemlítésben részesülnek az védelmi megállapodást támogató képviselők

Parlamenti képviselőket keresnek meg elégedetlen emberek az otthonaikban, hogy számon kérjék tőlük az Egyesült Államokkal kötött szerződés jóváhagyását.

A fenyegetésben és megfélemlítésben részesülnek az védelmi megállapodást támogató képviselők
Foto: TASR

Hazaáruló, áruló, háborús uszító ilyen jelzőkkel ellátott plakátokat talált több parlamenti képviselő is otthona közelében a hétvégén. Elégedetlen emberek egy csoportja látogatta meg Ján Benčíket az SAS képviselőjét verték a lakása ajtaját, azt szerették volna elérni, hogy magyarázza el nekik álláspontját. Benčík extrémizmus elleni blogjairól ismert és figyelemmel kíséri a szélsőjobboldali képviselőket. Hasonló tapasztalatokra tett szert egy másik liberális beállítottságú politikus a parlament alelnöke Milan Laurenčík is. Elmondása szerint a háza előtt elégedetlenkedők videófelvételeket készítettek, kiabáltak és összeragasztották a postaládáját. A képviselő azt mondja nem zárkózik el a párbeszédtől, de egyértelműen lefektetett szabályokra van hozzá szükség.

„Nyilvános az email címem, nyilvános a telefonszámom, bárki felhívhat, megegyezhetünk egy találkozóban én szívesen elbeszélgetek vele“

– mondta Laurenčík.

Az incidensekkel már a rendőrség foglalkozik a belügyminiszter Roman Mikulec ezzel kapcsolatban a szociális hálón egy bejegyzésben azt írja, hogy már minden szükséges biztonsági intézkedést megettek. A Za Ľudí párt képviselője Juraj Šeliga szerint, ha nem tesznek lépéseket az ügyben, akkor a közeljövőben a hasonló incidensek könnyen fizikai erőszakká nőhetik ki magukat.

„Egy lépésre vagyunk attól, hogy megtámadjanak egy képviselőt és hogy az emberek ilyen csoportja erőszakossá válljon.“ – nyilatkozta Šeliga, aki hozzáfűzte, hogy az embereket az ellenzék heccelte föl, ők tettek olyan kijelentést, hogy nyilvánosságra hozzák azon képviselők névsorát, akik igennel szavaztak a védelmi szerződésre. Mivel nyilvános információkról van szó, ezért Robert Fico elutasítja, hogy átléptek volna bármilyen határt.

A koalíció azt állítja, hogy már terítékre került a veszélyes fenyegetéssel járó bűncselekmény mint olyan újraértékelése vagy annak világos meghatározása, valamint a vonatkozó szankciók.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban