Na hlavný obsah

Az RTVS-en csapott össze egymással az elnökválasztás második körébe jutott két jelölt

Korčok kritizálta Pellegrinit a magánrepülős utazása végett.

Az RTVS-en csapott össze egymással az elnökválasztás második körébe jutott két jelölt

Élénk vita zajlott csütörtökön az elnökválasztás második körébe bejutott két jelölt, Peter Pellegrini és Ivan Korčok között az RTVS-en.

Korčok elmondta, elnökként olyan ügyekben szeretne együttműködni a kormánnyal, amelyek Szlovákiát segítik. „Fiatalok a fiatalokért“ címmel egy platformot készít elő, amely azokat az embereket célozza meg, akik elégedetlenek az ország irányával, és azt fontolgatják, hogy külföldre mennek. Pellegrini azt mondta, azért indult el a választáson, mert meg akarja védeni Szlovákiát a szociális biztonság eltörlésétől, amelyet a kormány bevezetett.

Ivan Korčok kritizálta Pellegrinit, amiért magánrepülővel utazott egy királyhelmeci rendezvényre.

„Arról beszélsz, hogy a nép elnöke leszel, de nem tudom, hogy a nép elnöke megengedheti -e magának, hogy magánrepülővel utazzon“ – mondta.

Pellegrini nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy nem szeretne-e több támogatást Robert Ficótól. Pellegrini azt mondta, jelöltségét a Smer elnöksége egyhangúlag jóváhagyta.

Kijelentette, ha a kormány szembemenne a küldetésével, tehát ha például az alkotmány ellenében cselekedne, akkor felszólalna a kormány ellen.

Korčok szerint a szlovák elnök nem tudja biztosítani a békét Ukrajnában. A jelölt szerint a harcok leállítása elsősorban az agresszor – Oroszország – felelőssége.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban