Na hlavný obsah

Véget ért a kormány kihelyezett ülése Galántán

Közel kétmillió eurót biztosít a galántai és a dunaszerahelyi járás településein szükséges projektekre a kabinet.

Véget ért a kormány kihelyezett ülése Galántán
Foto: SITA/Jana Birošová

A galántai és a dunaszerdahelyi járás gazdasági és társadalmi fejlődését érintő kulcsfontosságú intézkedések közé tartozik, hogy minden gyermek anyanyelvi oktatását biztosítsák. Ez következik a régió szociális és gazdasági szférájának javítását célzó lépések és intézkedések tervezetéből, amelyeket a kormány mai galántai tanácskozásán vitatott meg.

„A munkaerő-piaci feltételek javítása érdekében a kormány a Szlovák Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségen keresztül kezdeményezni fogja a stratégiai befektetők felkutatását, valamint a Galántai és Dunaszerdahelyi járásban már működő termelőüzemek támogatásának lehetőségét“ – tette hozzá a kabinet az elfogadott határozatban.

A kormány által az egyes minisztériumokon belül elfogadott feladatok között több olyan lépés is szerepel, amelyek a Galántai- és a Dunaszerdahelyi járás közlekedési infrastruktúrájának javítását célozzák.

A régió városai és falvai fejlesztésére irányuló projektek megvalósítására közel kétmillió (1 987 000) euró támogatást hagyhatnak jóvá a miniszterek.

A környezeti hatásvizsgálatról (EIA) szóló törvény módosítása a hatásvizsgálat alá eső építkezések és műveletek engedélyezési folyamatának egyszerűsítését és felgyorsítását célozza.

A külföldiek tartózkodásáról szóló törvény módosításai többek között a magasan képzett külföldi munkavállalók számára rendelkezésre álló úgynevezett kék kártyákat tennék vonzóbbá a munkaerő-piacon.

A közbeszerzési törvény módosítása pedig az al- és kis értékű szerződésekre vonatkozó szabályok egységesítését célozza e kategóriák összevonásával és a szerződések odaítélésére vonatkozó szabályok egységesítésével.

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő az ülés után hangsúlyozta, hogy a kormánynak kiemelt érdeke a magyarok és szlovákok közötti jó kapcsolatok fenntartása és fejlesztése

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban