Na hlavný obsah

„Rogánék kihúzatták magukat a nyomozati iratokból” – hallható a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen

Nem pukkant túl nagyot Magyar Péter atombombája.

„Rogánék kihúzatták magukat a nyomozati iratokból” – hallható a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen
Foto: Magyar Péter Facebook-oldala

Magyar Péter kedden délelőtt 9 órakor nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amit magával vitt a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, hogy bemutassa azt a bizonyítékot, amelyről a múlt szerdai meghallgatása során beszélt. A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban.

Az alig kétperces felvételen Varga Judit a Schadl-Völner-ügyről beszél, többek között azt állítva, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal és társai „kihúzatták magukat a nyomozati iratokból”, és hogy szerinte már 2021 tavaszán szóltak a korrupcióval gyanúsított helyettesének, Völner Pálnak az ellene folyó nyomozásról.

A felvétel nyilvánosságra hozása után Varga Judit hosszú Facebook-posztban reagált az elhangzottakra. Azt írta, a volt férje napok óta terrorizálta és fizikailag is bántotta őt, így aztán a nyilvánosságra hozott felvételen azt mondta neki, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljon.

Magyar Péter ezeket a vádakat a Rogán Antal által megírt hazugsággyűjteménynek tartja, amelyek szerinte „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak minősülnek”.

(24.hu, hvg)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban