Na hlavný obsah

Zelenszkij: az agresszornak a legmagasabb árat kell fizetnie a háborúért

Az ukrán elnök arra hívta fel az Európai Uniót, hogy fel kell használni a befagyasztott orosz pénzeszközöket Ukrajna támogatására.

Zelenszkij: az agresszornak a legmagasabb árat kell fizetnie a háborúért
Volodimir Zelenszkij egy kijevi sajtótájékoztatón 2024. február 25-én. Foto: SITA/AP/Evgeniy Maloletka

Az agresszornak a legmagasabb árat kell fizetnie a háborúért – jelentette ki Volodimir Zelenszkij a csütörtöki brüsszeli uniós csúcson videókapcsolaton keresztül elmondott beszédében.

Az ukrán elnök ezért úgy véli, teljes egészében fel kell használni az uniós bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz pénzeszközöket Ukrajna támogatására, és fegyverek vásárlására, hogy meg tudják állítani az orosz terrort.

Az ukrán elnök kijelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök rendszerének veszítenie kell az Ukrajna elleni háborúban. A háború ugyanis nemcsak Ukrajna ellen, hanem „mindannyiunk ellen, egész Európa és az európai életforma ellen zajlik“ – mondta Zelenszkij.

Az ukrán államfő végezetül az országa uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdésének fontosságát hangsúlyozta. Szerinte ez az egyik kulcseleme annak, hogy motiválják népüket az Oroszország elleni harcban.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban