Na hlavný obsah

Tovább a putyini úton

A választók csaknem 90 százaléka szavazott Vlagyimir Putyinra a múlt hétvégi elnökválasztásokon, így ő lett a leghosszabb ideje regnáló orosz csúcsvezető.

Tovább a putyini úton
Foto: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko

Egy percig sem volt kérdés, Vlagyimír Putyin marad továbbra is Oroszország elnöke. A hivatalban töltött évek számát tekintve már rég megelőzte az összes volt szovjet államfőt, sőt, II. Katalin cárnő uralkodása óta eltelt időben is ő a leghosszabb ideje, immár 24 éve regnáló orosz csúcsvezető.

  • Vajon hogyan vezetett az útja a hatalomig, és milyen színeváltozások jellemezték a kiterjedésre hatalmas, gazdasági erejét tekintve azonban jó, ha közepes ország élén?
  • Voltaképpen ki ez az ember, hogyan lett KGB-ügynökből a hatalom kizárólagos birtokosa Oroszhonban, mi várható tőle a jövőben és mi várhat a kontinensnyi országra a vezetésével?

Aki segítségünkre lesz a kérdések megválaszolásában: Németh András külpolitikai újságíró, a HVG munkatársa, Oroszország jó ismerője, aki Kijevben élte meg, amikor az orosz invázió két éve kezdetét vette Ukrajnában. A riporter Rácz Vince. 

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Nappali rovatban