Na hlavný obsah

A pápa nem szándékozik lemondani

Az egyházfő szerint az egészségi állapota nem hátráltatja abban, hogy továbbra is hivatalba maradjon.

A pápa nem szándékozik lemondani
Foto: SITA/AP/Andrew Medichin

Ferenc pápa nem szándékozik lemondani, mivel úgy véli, hogy egészsége elég jó ahhoz, hogy továbbra is hivatalban maradjon. Ezt új önéletrajzában jelentette ki, amelyet a Corriere della Sera olasz napilap idézett csütörtökön. A könyv várhatóan március 19-én jelenik meg olasz és angol nyelven.

A 87 éves Ferenc pápa egészségi állapota az utóbbi években romlott; kerekesszékkel vagy sétapálcával közlekedik, és az utóbbi időben hörghurutban és megfázásban szenvedett, ami miatt kénytelen volt korlátozni nyilvános szerepléseit – emlékeztet a Reuters.

Az új könyvében azonban a pápa újfent mindenkit megnyugtat az egészségével kapcsolatban, és megvédi a közelmúltban hozott döntését is, miszerint engedélyezi, hogy a papok megáldják az azonos nemű párok házasságát. Szerinte a katolikus egyház kötelessége, hogy mindenkit befogadjon, ugyanakkor hozzáteszi, a döntés nem jelent változást a katolikus tanításban, amely csak a heteroszexuális házasságokat ismeri el.

Az önéletrajz egy másik részében megismételte az abortusz és a béranyaság elítélését, és megjegyezte, az hogy a szegényekre összpontosít, nem teszi őt kommunistává vagy marxistává – idézte a Reuters.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban