Na hlavný obsah

Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa berendező

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az Oscar-díjakat, a legjobb production design, azaz díszlettervező kategóriájában pedig Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa berendező a Szegény párákon végzett munkájáért.

Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa berendező
James Price és Shona Heath, Mihalek Zsuzsa munkatársai átveszi a legjobb díszlettervezésért járó Oscar-díjat. Foto: SITA/AP/Chris Pizzello

A díjat hagyományosan a tervezésért felelős munkatársakkal megosztva kapta, azaz a díj Mihalek mellett James Prince-nek és Shona Heathnek is járt. Mihalek nem volt ott a Los Angeles-i díjátadón, így a díjat személyesen nem tudta átvenni.

A díjazott a nyolcvanas években kezdte karrierjét díszlettervezőként, dolgozott a Csinibaba, a Werckmeister harmóniák és az Argo című filmeken is. Két éve ugyanebben a kategóriában nyert a szintén magyar Sipos Zsuzsanna.

A legjobb filmnek járó díjat Christopher Nolan által rendezett Oppenheimer nyerte meg, amely összesen hét kategóriában aratott győzelmet .A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az ebben főszerepet játszó Cilian Murphy, míg a legjobb női főszereplő kategóriájában a Szegény Párákban játszó Emma Stone kapott idén díjat.

(telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban