Na hlavný obsah

A Progresszív Szlovákia beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz a SIS irányításával kapcsolatban

A Progresszív Szlovákia ellenzéki párt képviselői bedvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz a Szlovák Információs Szolgálat vezetésének megváltoztatásával kapcsolatban.

A Progresszív Szlovákia beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz a SIS irányításával kapcsolatban
Foto: sis.gov.sk

Az ellenzéki párt a titkosszolgálattal kapcsolatos alapszabály módosítás felülvizsgálatát kéri a bíróságtól. Eközben felszólították a SIS-t, hogy oldja fel a választási mechanizmus titkosítását, amellyel Pavol Gašpar került a szervezet igazgatóhelyettesi pozíciójába.

Zuzana Števulová képviselő szerint az egész ország érdeke, hogy az emberek bíznak-e a SIS működésében, így a kormánynak is cselekednie kell.

A PS frakcióelnöke Martin Dubéci kiemelte, hogy a SIS-t felügyelő parlamenti bizottság hétfőre tervezett ülésén Gašpar-t többek között a biztonsági tanúsítványról akarja kérdezni, valamint arról, egyáltalán mikor csatalkozott a SIS-hez.

Az információs szolgálat még múlt héten számolt be arról, hogy a kormány által még februárban javasolt Gašpar kapta meg az igazgatóhelyettesi kinevezést, ezzel pedig lehetősége van az igazgatói hatáskör betöltésére is.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban