Na hlavný obsah

Orbán Viktor egyedül maradt oroszpárti nézeteivel a V4-es miniszterelnökök találkozóján

Orbán Viktor magyar miniszterelnök teljesen magára maradt az oroszbarát nézeteivel a V4-es miniszterelnöki találkozón - olvasható a VSquaere hírlevelében. A V4-es országokra fókuszáló lap szerint hiába sikerült hosszú idő után tető alá hozni a V4-es találkozót, a visegrádi szövetség érezhetően gyengült.

Orbán Viktor egyedül maradt oroszpárti nézeteivel a V4-es miniszterelnökök találkozóján
Foto: TASR/AP

A VSquare bennfentes információkra hivatkozva azt írja, hogy a megbeszélésen Donald Tusk, lengyel és Petr Fiala, cseh miniszterelnök egyaránt megkérdőjelezte Orbán Viktor Oroszország-politikáját, és kérdőre vonták a magyar miniszerelnököt azzal kapcsolatban is, hogy miért próbálja blokkolni és akadályozni az Ukrajnának nyújtott uniós támogatást.

A források szerint olyan heves vita kerekedett, hogy a cseh, a lengyel és a magyar miniszterelnök egymással kiabált. A legérdekesebb mégis az, hogy annak ellenére, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök maga is ukránellenes narratívákkal kampányolt, a szokatlanul heves diplomáciai eszmecseréből teljesen kimaradt, és meg sem próbált Orbán oldalán beszállni a vitába.

A megbeszélés feszült hangulatban zárult, végül még a négy miniszterelnök közös sajtótájékoztatóját is elhalasztották.

(hvg, VSquare)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban