Na hlavný obsah

A Környezetvédelmi Minisztérium előtt tüntettek a Greenpeace Slovakia aktivistái

"Környezetpusztítási Minisztérium" feliratú transzparenssel takarták el a Környezetvédelmi Minisztérium bejáratát a Greenpeace Slovakia aktivistái. Úgy gondolják, hogy a szakosztály vezetői nem foglalkoznak a környezetvédelemmel, sőt még annak rombolásában is aktívan részt vesznek.

A Környezetvédelmi Minisztérium előtt tüntettek a Greenpeace Slovakia aktivistái
Greenpeace Szlovákia aktivistája a Környezetvédelmi Minisztérium előtt 2024. március 4-én. A természet elárulói - áll a transzparensen. Foto: SITA/Greenpeace Slovensko

Katarína Juríková, a környezetvédelmi csoport Szlovákiai ágának igazgatója szerint a civil környezetvédőket érő folyamatos támadásoknak, valamint botrányos törvénymódosításoknak lehetünk tanúi.

Utóbbihoz többek között a környezeti hatásvizsgálatok visszaszorításáról, vagy épp a hulladékégetők építéséről szóló javaslatokat hozta fel példaként.

Juríková úgy gondolja, hogy jelenleg olyan emberek vezetik a minisztériumot, akik eladták a természetet és értelmetlen projektek indításával vannak elfoglalva, melyek még a gazdaságélénkítési tervben megfogalmazottakkal sem összeegyeztethetők.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban