Na hlavný obsah

Szlovákia-szerte több ezren emlékeztek meg Kuciak meggyilkolásának évfordulójáról

Több ezer ember gyűlt össze szerda este a pozsonyi Szabadság téren, hogy megemlékezzen Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának hatodik évfordulójáról. Hasonló megmozdulásokat tartottak Szlovákia több mint 30 városában és külföldön is.

Szlovákia-szerte több ezren emlékeztek meg Kuciak meggyilkolásának évfordulójáról
Kuciak-gyilkosság hatodik évfordulóján tartott megemlékezés résztvevői a pozsonyi Szabadság téren 2024. február 21-én. Foto: SITA

A fővárosban a megemlékezés egyperces csenddel kezdődött, majd Ján Kuciak szülei és Martina Kušnírová édesanyja szólt a tömeghez. A sajtó, nemzetközi szervezetek, civil szervezetek képviselői és művészek is színpadra léptek. Az emberek azt üzenték a koalíciós politikusoknak, hogy nem fognak elbújni és nem hajtanak fejet előttük.

2018. február 21-én Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát meggyilkolták családi házukban Nagymácsédon. A rendőrség szerint a legvalószínűbb indíték az oknyomozó újságírói munkája volt. Az ügyben három jogerős ítélet született. A gyilkosság elkövetői, Miroslav Marček és Szabó Tamás 25 év, Andruskó Zoltán 15 év feltétel nélküli börtönbüntetést kapott.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban