Na hlavný obsah

Kotlár amnesztiát javasol a világjárvány idején elkövetett bűncselekményekért

A kormány amnesztiát adhatna a COVID-19 világjárvány miatt kihirdetett rendkívüli állapot és szükségállapot idején elkövetett bűncselekményekért.

Kotlár amnesztiát javasol a világjárvány idején elkövetett bűncselekményekért
Peter Kotlár Foto: TASR

Ezt javasolta Peter Kotlár (SNS) , a koronavírus-járvány ideje alatti folyamatok irányítását és gazdálkodását felülvizsgáló kormánybiztos, a javaslatot a jövő heti kabinetülésen terjeszti elő.

„Kezdeményező javaslatom célja a Szlovák Köztársaság polgárai jogaiba és szabadságaiba való alkotmányellenes beavatkozás következményeinek kiküszöbölése, valamint az úgynevezett COVID-19 világjárvány idején az úgynevezett rendkívüli helyzet vagy szükségállapot idején az alkotmányellenes kötelezettségek előírásának megszüntetése” – mondta Kotlár csütörtöki sajtótájékoztatóján. A javasolt amnesztiát az első jelentős lépésnek nevezte a világjárvány óta megosztott társadalom megnyugtatására.

Az amnesztia lehetővé tenné, hogy a kormány elrendelje a megindult szabálysértési eljárások leállítását vagy egyáltalán ne indítson eljárást, illetve olyan formában, hogy a kiszabott szankciót nem hajtják végre vagy enyhítik.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban