Na hlavný obsah

Az izraeli hadsereg két túszt szabadított ki a megtámadott Rafah városából

Két Hamász által fogvatartott túszt szabadított ki az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városából. A 60 és 70 éves személyek kiszabadításában a hadsereg mellett a titkosszolgálat és a rendőrség is részt vettek

Az izraeli hadsereg két túszt szabadított ki a megtámadott Rafah városából
Az izraeli hadsereg a két túsz szabadítása közben 2024. február 12-én. Foto: SITA/AP/Israel Defense Forces

A The Times of Israel szerint ez a második sikeres túszmentő akció a több, mint négy hónapja tartó háború kezdete óta. A fogságban tartott személyek az izraeli egészségügyi közlemény szerint jó egészségi állapotban vannak.

A Hamász jelenleg 136 személyt tart fogva abból a 253-ból akiket tavaly október hetedikén elrabolt, izraeli katonai hírforrások szerint azonban az említett 136-ból 30-an már életüket veszíthették. A mentőakció mellett Izrael támadást hajtott végre Rafah ellen, ahol jelenleg akár egymillió palesztin civil is tartózkodhat.

A támadás során minimum 37-en veszítették életüket, a sérültek száma pedig a több tucatot is eléri.

Az Associated Press hírei szerint két mecsetet és több házat is légi csapás ért, emellett rakéta érhette az egyik kórház környékét is, ahol rengeteg sérültet ápolnak. Izrael a támadást megerősítetette, az áldozatok és sérültek számáról azonban nem számoltak be.

(ctk, telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban