Na hlavný obsah

Az Európai Bizottság a gazdák tiltakozására válaszul visszavonja a növényvédőszer-használattal kapcsolatos törvénytervezetet

Az Európai Bizottság (EB) visszavonja a növényvédőszerek használatának korlátozására vonatkozó vitatott javaslatot - jelentette be kedden Ursula von der Leyen, az EB elnöke. Ezzel engedményt tett a gazdáknak, akik több uniós országban is tiltakoztak Brüsszel intézkedéseivel kapcsolatban.

Az Európai Bizottság a gazdák tiltakozására válaszul visszavonja a növényvédőszer-használattal kapcsolatos törvénytervezetet
Ursula von der Leyen Foto: SITA/AP

A törvényjavaslat a mezőgazdaság szélesebb körű reformjának része. Az Európai Unió gazdálkodóit arra kötelezné, hogy az általuk használt növényvédőszerek mennyiségét csökkentsék a felére.

Tavaly novemberben az Európai Parlament első olvasatban elutasította az EB növényvédőszerek fenntartható használatáról szóló javaslatát. Von der Leyen szerint azóta nem történt előrelépés a tagállamok közötti tárgyalásokon.

A gazdák kedden is kifejezték elégedetlenségüket az EP strasbourgi épülete előtt az uniós szabályokkal kapcsolatban, amelyek szerintük káros hatással vannak a megélhetésükre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban