Na hlavný obsah

Változások a kispadon Liverpoolban, Barcelonában és Rómában

A Liverpooltól távozik Klopp, a Barcelonától távozik Xavi, az AS Romától pedig távozott Mourinho.

Változások a kispadon Liverpoolban, Barcelonában és Rómában
Foto: SITA/AP

„Jürgen, a szívem szakad meg“ – írta közösségi oldalán a futballfüggő, miután a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp bejelentette, a szezon végén távozik a klubtól. Számos szurkolót, fociszeretőt sokkolt a hír, és sokakban tudatosult: Jürgen is csak ember, az egyik legnagyobb klub edzője is elfáradhat, sőt kiéghet.

Ugyancsak távozik a szezon végén a Barcelona éléről a klub egykori legendás játékosa, Xavi. A bejelentés mindössze egy nappal azután jött, hogy Klopp közölte, elfáradt, a szezon végén leköszön. Xavi hasonló indokkal, de más körülmények között hozta meg döntését: „a klubnak változásra van szüksége, és mint Barcelona-szurkoló, ezt nem akadályozhatom” – fogalmazott.

Ezt megelőzően José Mourinho is leköszönt az AS Roma éléről. Az ő története azonban lényegesen eltér a másik két vezetőedzőétől. A portugál szakember ugyanis nem önszántából döntött a távozás mellett, hanem a klub vezetősége menesztette őt. Nem túlzás viszont azt állítani, hogy Mourinho belopta magát a római szurkolók szívébe, a sikertelenségek ellenére is. Merész lépést húztak tehát a tulajdonosok: vajon az őt követően kinevezett római legenda, Daniele De Rossi állja a sarat?

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Sport rovatban