Na hlavný obsah

Idén több beruházást tervez Rozsnyó önkormányzata

2024-ben 39 324 130 eurós kiegyensúlyozott költségvetésből gazdálkodik Rozsnyó önkormányzata. Idén több beruházást is tervez a város, ezek önrészének finanszírozására egymillió eurós hitel felvételét tervezi az önkormányzat - döntött a képviselő-testület.

Idén több beruházást tervez Rozsnyó önkormányzata
Rozsnyó Foto: TASR

Az önkormányzat tájékoztatása szerint azonban nem volt könnyű összeállítani a kiegyensúlyozott költségvetést. „Fejlődni szeretne, javításokat, felújításokat tervez a város, és a befolyó összegek ilyen helyzetben gyakran nem elegendők. Figyelembe kell venni továbbá a szolgáltatások, az energia, az élelmiszerek, az üzemanyag és a többi nyersanyag drágulását, ami mind hatással van a költségvetés kiadási részére” – áll az indoklásban. Idén számos projekt megvalósítását tervezi az önkormányzat.

A költségvetés előirányozza például a Róth Ernő utcai óvoda és a Zlatá alapiskola rekonstrukcióját. A költségvetésben a sportinfrastruktúrát érintő beruházások is szerepelnek, köztük a sajóházai futballpálya és a jégpálya felújítása. Az uniós, vagy más alapokból támogatott projektek önrészét hitelből finanszírozná Rozsnyó vezetése. A város egymillió euró összegű, fokozatosan lehívható, legfeljebb tízéves futamidejű bankhitelt vesz fel.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban