Na hlavný obsah

Tarolt az Oppenheimer az Aranyglóbusz díjátadón

Vasárnap este helyi idő szerint 8 órakor átadták a Golden Globe díjakat. A rendezvényt újra országos tévécsatorna a CBS közvetítette, ahol az év során a TV-ben és a filmekben nyújtott legjobb teljesítményeket ismerte el az újraszerveződött zsűri.

Tarolt az Oppenheimer az Aranyglóbusz díjátadón
Cillian Murphy (b) a legjobb férfi főszereplő és Robert Downey Jr. (j) a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában aratott diadalt a Golden Globe-on az Oppenheimer című filmben nyújtott teljesítményért. Foto: SITA/AP

Az Oppenheimer című alkotás nyerte el a legjobb drámáért járó Golden Globe-díjat. Christopher Nolan filmje a legjobb rendezésért járó díjat is elnyerte, valamint két szereplőjét, Cillian Murphy-t és Robert Downey Juniort is djjazták férfi színészi alakítás kategóriában.

A legjobb vígjáták díjat a Yorgos Lanthimos  által rendezett Szegény párák című film nyerte el, a film emellett megkapta a legjobb vígjátékban vagy musicalban szereplő színésznőnek járó díjat, amit a főszereplőt alakító Emma Stone-nak adtak át.

A 81. Golden Globe díjátadó legjobb idegen nyelvű film kategóriáját a Justine Triet által rendezett Egy zuhanás anatómiája című alkotás nyerte el. A díjátadóval kezdetét vette az amerikai filmdíj-szezon legfontosabb időszaka, amely március 10.-én, az Oscar díj átadásával zárul majd.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban