Na hlavný obsah

A Fehér Ház és a republikánusok egymást vádolják a migrációs helyzetért

Joe Biden, amerikai elnök a határok védelmére kért források megszavazására szólította fel a republikánusokat, ők viszont az államfőt hibáztatják a kialakult migrációs válságért.

A Fehér Ház és a republikánusok egymást vádolják a migrációs helyzetért
Bevándorlók az Egyesült Államok és Mexikó között lévő határkerítésnél. Foto: SITA/AP

Karinne Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az a nemzetbiztonsági csomag, amelyben Ukrajna és Izrael további támogatásának finanszírozása szerepel, tartalmaz összegeket a határok kezelésére is. A szóvivő azzal vádolta a Képviselőházban többségben lévő republikánusokat, hogy ők állnak útjában a megoldásnak, és politikai színjátékot folytatnak.

Mike Johnson, a Képviselőház republikánus elnöke szerdán Texasban, a mexikói határ közelében ezzel szemben azt mondta, hogy a Joe Biden által képviselt bevándorláspolitika „szőnyeget terít” az illegálisan érkezők elé.

A republikánusok szerint az elmúlt hónapokban tapasztalt egyre nagyobb számú illegális határátlépésért a Biden-adminisztráció határvédelmi és bevándorláspolitikája felelős.

A szövetségi határvédelem előzetes decemberi adatai szerint az év utolsó hónapjában 302 ezer embert tartóztattak fel az Egyesült Államok mexikói határszakaszán, ami minden idők legmagasabb havi adata.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban