Na hlavný obsah

Az államfő 33 személyt részesít állami kitüntetésben

Zuzana Čaputová államfő 33 állami kitüntetést oszt ki a társadalmi élet különböző képviselőinek a Szlovák Köztársaság megalakulásának 31. évfordulója alkalmából. Az ünnepi ceremóniára 2024. január 14-én este kerül sor a Szlovák Filharmónia épületében.

Az államfő 33 személyt részesít állami kitüntetésben
Takács András (j) a Pribina-kereszt I. fokozatát vehette át a Szlovák Köztársaság kulturális fejlődéséhez való kiemelkedő hozzájárulásáért Zuzana Čaputová államfőtől. Foto: TASR/Pavol Zachar

Az államfő az állami kitüntetéseket olyan személyeknek adja át, akik a Szlovák Köztársaság, a demokrácia, a védelem és az állambiztonság területén, a tevékenységükkel vagy tetteikkel rendkívüli vagy jelentős eredményt értek el.

Az államfő a Fehér Kettőskereszt Érdemrendet, az Andrej Hlinka Rendet, a Ľudovít Štúr Rendet, a Milan Rastislav Štefánik Keresztet, a Pribina Keresztet, a Szlovák Köztársaság Államfőjének Érdemérmét adományozhatja. Az államfői érdemérem mellett az állami kitüntetéseknek három osztálya van, ezek közül az első a legmagasabb szintű kitüntetés.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban