Na hlavný obsah

Az Általános Egészségbiztosító egykori vezetőjének ügyében állítólag legkevesebb 160.000 eurónyi kenőpénz elfogadásáról van szó

Az Általános Egészségbiztosító megvádolt egykori vezetője, Miroslav K. korrupciós ügyében állítólag legkevesebb 160.000 eurónyi kenőpénz elfogadásáról van szó. Ez derül ki Jana Tökölyová, a főügyészség szóvivője által a TASR-hez eljuttatott információkból.

Az Általános Egészségbiztosító egykori vezetőjének ügyében állítólag legkevesebb 160.000 eurónyi kenőpénz elfogadásáról van szó
Foto: TASR

„A bűncselekmény vélhetően 2016 novemberétől 2017 negyedik negyedévének egy meg nem határozott időpontjáig történt“ – mondta a szóvivő.

A speciális ügyészség megerősítette, hogy 2023. december 20-án korrupciós bűncselekmények miatt vádat emeltek „M. K. ellen, folytatólagosan elkövetett, különösen súlyos vesztegetés elfogadásának bűntette miatt és R. B. ellen, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette miatt“.

A rendőrség hozzátette, hogy a NAKA nyomozója három személy ellen emelt vádat korrupciós bűncselekményekkel összefüggésben.

Jelenleg Miroslav K. az oktatási tárca szolgálati hivatalának főtitkára, a vádat teljesen abszurdnak és koholtnak tartja. Tomáš Drucker oktatási miniszter úgy reagált, hogy a főtitkár továbbra is élvezi a bizalmát.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban