Na hlavný obsah

Az SaS a bejelentőkre vonatkozó módosítás visszavonását és időt követel a költségvetési tárgyalásokra

Az ellenzéki SaS párt felszólította a parlament elnökét, Peter Pellegrinit, hogy vegye le napirendről a bejelentővédelmi törvény módosítását, emellett arra is felszólított, hogy teremtsenek megfelelő teret az állami költségvetés tervezetének megvitatására a bizottságokban.

Az SaS a bejelentőkre vonatkozó módosítás visszavonását és időt követel a költségvetési tárgyalásokra
Foto: SITA

Mária Kolíková, az SaS képviselője rámutatott b, a Bejelentővédelmi Hivatal vezetőjének szavaira, miszerint a hivatal a módosítás után értelmét veszti. Emellett bírálta a parlamenti ülésszak lebonyolítását, valamint azt, hogy a bizottságokban nincs tér az állami költségvetéssel való foglalkozásra.

Az SaS emlékeztetett arra az ígéretre is, miszerint ötórás szünetek lesznek a tárgyalás közben, hogy a bizottságok ülésezhessenek. Utóbbiak nem tanácskozhatnak, amíg tart a plenáris ülés. A Slovensko mozgalom is bírálja a bejelentővédelmi törvény módosítására irányuló erőfeszítéseket.

Roman Mikulec parlamenti képviselő pénteki sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy a törvénymódosításban nem teljesülnek a rövidített jogalkotási eljárás feltételei. Hozzátette, hogy a koalíció büntetlenséget akar biztosítani a Smer-hez kötődő, megvádolt vagy már elítélt személyek számára.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban