Na hlavný obsah

Jóváhagyta a költségvetési tervet a kormány

Kedden jóváhagyta a 2024-26-os költségvetési tervezetet a kormány. Eszerint a védelmi minisztérium költségvetése jövőre eléri a 2,6 milliárd eurót. Ez a GDP 2%-a, ami megfelel az ország NATO-tagsággal kapcsolatban vállalt kötelezettségének. 2024-ben az állam 491 millió eurót költ kultúrára.

Jóváhagyta a költségvetési tervet a kormány
Balról jobbra: Denisa Saková (Hlas-SD) gazdasági miniszter, Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök és Robert Kaliňák (Smer-SD) a kormány kihelyezett űlésén Trencsénben 2023. december 12-én. Foto: SITA/Tomáš Somr

A tőkekiadások között több mint 36 millió eurót különítettek el, többek közt az RTVS beruházási projektjeire, a Szlovák Nemzeti Színház történelmi épületének vagy Krasznahorka várának felújítására.

Az egészségügyi ágazat jövőre közel 8 milliárd eurót, az oktatás több mint 4,8 milliárd eurót kaphat, a környezetvédelemre szánt előirányzat 949 millió euró, az igazságügyi minisztérium kiadásai várhatóan elérik a 659,5 millió eurót.

A költségvetési tartalékban csaknem 2,5 milliárd eurót különítettek el, amelyet például a 13. nyugdíj bevezetésével kapcsolatos kiadásokra és az újonnan létrehozott idegenforgalmi és sportminisztériumra fordítanak. A parlamenti iroda, a miniszterelnöki és a kormányhivatal egyaránt több támogatást kap jövőre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban