Na hlavný obsah

Robert Ficóval akarnak találkozni a kerületek elnökei

A szlovákiai kerületek elnökei Robert Fico miniszterelnökkel akarnak találkozni, hogy közös döntésekről tárgyalhassanak.

Robert Ficóval akarnak találkozni a kerületek elnökei
Robert Fico Foto: SITA

A kerületeket összefogó SK8 egyesület közleményében kifejezte tagjai azzal kapcsolatos félelmét, hogy megkérdezésük nélkül szólnak majd bele a hatáskörök és költségvetések átalakításába.

Ezzel összefüggésben a kerületek vezetői szeretnének még azelőtt tárgyalni a miniszterelnökkel, hogy a jövő évi költségvetés elfogadásra kerülne. Az egyesület közleményében felszólította a kormányt, hogy tartsák be a választási programba foglalt ígéreteiket, melyek szerint nagyobb autonómiát és több támogatást kapnának a kerületi önkormányzatok.

Az képviselők a kormányfő mellett több miniszterrel is találkozni szeretnének, Tomáš Drucker oktatási-, valamint Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel pedig már most is tárgyalásokat folytatnak.

Az SK8 egyesület elnöke Jozef Viskupič, a korábban OĽANO, jelenleg Slovensko néven működő párt tagja, valamint a Nagyszombati kerület elnöke, a csoportban ugyanakkor a Smer, valamint a Hlas pártokhoz tartozó kerületi elnökök is szerepelnek.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban