Na hlavný obsah

Befejeződött a bősi vízerőmű zsilipkamráinak korszerűsítése

Befejeződött a bősi vízerőmű zsilipkamráinak korszerűsítése. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a folyami közlekedés. 

Befejeződött a bősi vízerőmű zsilipkamráinak korszerűsítése
Jana Ježíková, a Vízépítő Vállalat vezérigazgatója, Jozef Ráž közlekedési miniszter, Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter, Robert Fico miniszterelnök. Foto: SITA/Milan Illík

A felújított baloldali zsilipkamrát Robert Fico miniszterelnök, Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter, Jozef Ráž közlekedési miniszter, valamint Jana Ježíková, a Vízépítő Vállalat vezérigazgatójának jelenlétében adták át.

Elkezdődött a próbaüzem, megindították a használatbavételi eljárást, amely – Ježíková tájékoztatása szerint – valószínűleg még idén lezárul. Fico elmondta, a korszerűsítés után a Duna még fontosabb közlekedési útvonal lehet és hozzátette: az új zsilipkamara körülbelül 30 évig lesz használatban.

Ježíková tájékoztatása szerint a projekt célja az volt, hogy a hajók maximális biztonság mellett haladjanak át a zsilipkamrán, emeljék a forgalmi kapacitást, és minimalizálják a meghibásodás veszélyét. A hidraulikus rendszert is korszerűsítették.  

(TASR)    

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban