Na hlavný obsah

Már biztos, hogy Fico alakít kormányt

A Hlas elutasította a Progresszív Szlovákia ajánlatát.

Már biztos, hogy Fico alakít kormányt

„A Hlas elnöksége ma egyhangúlag úgy döntött, hogy a továbbiakban kizárólag a Smerrel és az SNS-szel fog tárgyalni a kormányalakításról” – jelentette be Peter Pellegrini a Hlas elnökségének ülését követően. A Hlas elnöke a Smer és az SNS elnökétől is hasonló döntést vár. Hozzátette azt is, hogy más pártokkal megszakítják a további egyeztetéseket.

Ezzel gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy Michal Šimečkának, a Progresszív Szlovákia elnökének ezt követően már nincs esélye arra, hogy egy Smer nélküli kormánykoalíciót összehozzon. Pellegrini kijelentette azt is, hogy egyelőre a minisztériumok és az egyes pozíciók elosztását illető kérdésekre nem válaszol.

A Hlas ezzel a döntésével elutasította a Progresszív Szlovákia nagyvonalú ajánlatát. Michal Šimečka, a PS elnöke ma nyilvánosan is felajánlotta Peter Pellegrininek a kormányfői posztot egy Smer és SNS nélküli kormánykoalícióban. Ajánlatát azzal emelte, hogy a Hlas ugyanannyi minisztériumot irányíthatna egy lehetséges kormányban, mint a Progresszív Szlovákia.

Sajtóhírek szerint Pellegrini a kormányfői posztot Robert Ficótól, a Smer elnökétől is elkérte, ám a háromszoros miniszterelnök ezt elutasította. Ennek ellenére volt párttársát választotta koalíciós partneréül.

(napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban