Na hlavný obsah

Az Izraelt ért támadásról tárgyalt az ENSZ, közös nyilatkozatot azonban nem fogadtak el

Az országok döntő többsége egyértelműen elítélte a támadást, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy nem mindenki - nyilatkozta Robert Wood, az Egyesült Államok helyettes nagykövete.

Az Izraelt ért támadásról tárgyalt az ENSZ, közös nyilatkozatot azonban nem fogadtak el

Vaszilij Nebenzia orosz nagykövet szerint a harcokat azonnal abba kellene hagynia és áttérni a tárgyalásokra, szerinte ugyanis a fegyveres konfliktus a részben megoldhatatlan diplomáciai problémák következménye. Csang Yun kínai nagykövet kiemelte, Kína támogatni fogja a közös nyilatkozat elfogadását, hiszen az összefüggésben van a civilek elleni támadások elutasításával.

Gilan Erdan izraeli nagykövet elfogadhatatlannak tartotta, hogy nem született közös nyilatkozat, ezzel összefüggésben pedig segítséget kért országa és a nemzetközi béke védelmére. Rijád Manszúr palesztin nagykövet, aki a megszállt ciszjordániai Palesztin Hatóságot képviseli és ugyanúgy elítéli a Hamász működését úgy nyilatkozott, Izraelnek tudatosítani kell hogy irányváltásra van szükség annak érdekében, hogy se palesztin, se izraeli életek ne vesszenek oda értelmetlen harcokban.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban