Na hlavný obsah

Zuzana Čaputová államfő és Ódor Lajos kormányfő is a szombati parlamenti választásokon való részvételre buzdít

„Egyetlen más napon sincs akkora hatalom a kezükben, mint a választás napján. Arra kérem önöket, éljenek vele" - mondta Zuzana Čaputová államfő.

Zuzana Čaputová államfő és Ódor Lajos kormányfő is a szombati parlamenti választásokon való részvételre buzdít
Ódor Lajos és Zuzana Čaputová 2023. augusztus 18-án. Foto: SITA

„Ne hagyjuk, hogy a kampány durvasága eltántorítson, s témái megtévesszenek. Ezen választások tétje is a működő egészségügy, iskoláink színvonala, a rászorulók megsegítése, az infrastruktúra kiépítése, a felelős gazdálkodás, a gyermekeinknek teremett lehetőségek, hogy azokat ne másutt a világban kelljen keresniük“ – hangsúlyozta.

Čaputová szerint a választás az önbizalmunkról, a demokráciába vetett hitünkről szól, hogy nincs szükségünk önkényuralomra és képesek vagyunk egy politikus erejét érveiben és képességeiben, nem pedig hangerejében mérni, ahogy arról is, államként hova akarunk tartozni. Egyúttal leszögezte, nem lehet minden politikust egy kalap alá venni.

„Menjenek és döntsenek. Ez az önök országa is, a gyerekeik és az ő jövőjük országa. Ne hagyják, hogy önmaguk helyett mások döntsenek. Szlovákia mindannyiunk országa lehet, és azzá kell lennie. Országgá, ahol öröm élni“ – mondta Ódor Lajos miniszterelnök.

Kiemelte, egyebek mellett arról döntünk, milyen jövő vár a fiatalokra és a tehetségekre, hogy van-e képesség és kellő eltökéltség az államháztartás rendbetételéhez, a gazdaság növekedésébe való beruházáshoz, a rászorulók felkarolásához, a mindenkire egyformán vonatkozó jogállami alapelvek érvényesítéséhez, de arról is, milyen súlya lesz Szlovákiának az EU-ban és a NATO-ban.

„Hiszem, hogy ismét bizonyítjuk, erkölcsi és értékrendi iránytűnk nem mond csődöt” – fogalmazott a kormányfő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban