Na hlavný obsah

Gútán járt Szijjártó Péter, a gazdaságfejlesztési programról beszélt

A magyar kormány folytatni kívánja a felvidéki gazdaságfejlesztési programot, az ugyanis jó Szlovákiának és jó Magyarországnak is, segíti a munkahelyteremtést, és ezáltal a helyi magyarság fogyásának megállítását – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Komáromi járásban található Gútán.

Gútán járt Szijjártó Péter, a gazdaságfejlesztési programról beszélt
Foto: Szijjártó Péter/Facebook

A tárcavezető az egyik pékség fejlesztési beruházásának átadásán közölte, hogy a magyar kormány külpolitikájának szíve a nemzetpolitika, míg stratégiai középpontja Közép-Európa megerősítése, ebből a kettőből pedig rendkívül fontos feladat fakad: a jó kapcsolatok fenntartása a szomszédokkal.

„Mindig legyen a lehető legjobb a kapcsolatunk a szomszédos államokkal, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ott élő magyar nemzeti közösségnek is jó lesz“ – hangsúlyozta.

Korábban Jaroslav Naď volt védelmi miniszter Szíjjártó látogatásával kapcsolatban egy közleményt adott ki. Ebben arról ír, hogy a parlamenti választás előtti napokban tett látogatását a szlovákiai választási kampányba, így az ország belügyeibe való beavatkozásnak tartja.

(ujszo.com, MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban