Na hlavný obsah

Ifjúsági park épül Somorján, jövő ősszel adják át a létesítményt

Új ifjúsági park épül Somorján, a létesítményt jövő ősszel adják át. Az építkezés a napokban kezdődött el, a park a városi könyvtár közelében lesz. A városi hivatal 670 ezer eurót különített el a projektre - tájékoztatott honlapján az önkormányzat.

Ifjúsági park épül Somorján, jövő ősszel adják át a létesítményt
Foto: samorin.sk

Új ifjúsági park épül Somorján, a létesítményt jövő ősszel adják át. Az építkezés a napokban kezdődött el, a park a városi könyvtár közelében lesz. A városi hivatal 670 ezer eurót különített el a projektre – tájékoztatott honlapján az önkormányzat.

Gördeszkapálya, streetballpálya, ping-pong asztalok, asztali foci és teqball is lesz a helyszínen. A járdákat és a közvilágítást is felújítják a projekt keretében, a fák alatt piknikezőhelyeket alakítanak ki.

Több éves előkészítő munka előzte meg a projekt megvalósítását. „Több fát kivágnak a területen, a dendrológiai felmérés ugyanis kimutatta, hogy a zöldterület revitalizálásra van szükség. A kivágott fák helyett a város más pontjain ültetünk fákat“ – tájékoztatott Orosz Csaba polgármester, és hozzátette, a város szorgalmazza, hogy a fiatalok a szabadban sportolhassanak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban