Na hlavný obsah

Igor Matovič a Penta társtulajdonosának segítésével vádolja Richard Sulíkot

A Penta társtulajdonosa, Jaroslav Haščák segítésével vádolja Richard Sulíkot Igor Matovič, nyilatkozata szerint ugyanis az SaS elnöke azt ígérte állami támogatáshoz juttatja a Dôvera magánbiztosítót, melynek a Penta is részvényese.

Igor Matovič a Penta társtulajdonosának segítésével vádolja Richard Sulíkot
Foto: TASR

Az OĽaNO elnöke azt állítja, lehetősége lett volna egymillió euróért adatmentést vásárolni Sulík telefonjáról, mely egy 2020-as üzenetváltást is tartalmazott Haščákkal, ő azonban nem élt a lehetőséggel, de ennek ellenére több üzenetet is megnézhetett.

Matovič szerint a Penta társtulajdonosa arra kérte Sulíkot, hogy juttassa állami támogatáshoz a Dôvera biztosítót, szerinte pedig az SaS ezért is érvelt emellett egy 2020-ban benyújtott törvényjavaslat kapcsán. Az eredeti javaslat szerint az Általános Egészségbiztosító 300 millió eurós támogatást kapott volna, melyből végül csak 100 millió került megszavazásra, mivel Sulík, valamint Jana Bittó Cigániková a parlament egészségügyi bizottságának akkori elnöke azzal érvelt, hogy a magánbiztosítókat is támogatni kellene.

Az OĽaNO elnöke szerint az üzenetváltás során Haščák köszönetet mondott Sulíknak lépéséért. A Matovič által felhozott bizonyíték hitelessége egyelőre nincs megerősítve, ezen kívül pedig semmi egyéb bizonyítékkal nem rendelkezik.

Minderre reagálva Haščák nem tagadta, hogy magánbeszélgetéseket folytatott Sulíkkal, abban azonban bízik, hogy a rendőrség korrupció ellenes büntetőeljárást indít majd az adatmentést áruló személy ellen, emellett szerinte Matovič ellen is vádat kellene emelni, amiért nem jelentette azonnal a bűncselekményt.

A Penta társtulajdonosának ügyvédje azt nyilatkozta, védencének a beszélgetés adatait tartalmazó telefonja jelenleg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség tulajdonában van, így bízik benne, hogy az Állami Ellenőrzési Hivatal minél előbb kivizsgálja az ügyet.

(denníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban