Na hlavný obsah

Így reagáltak a pártok arra, hogy második próbálkozásra sem sikerült megnyitni az illegális migráció miatt összehívott rendkívüli partlamenti ülést

Már nincs értelme újabb rendkívüli parlamenti ülést indítványozni az illegális migráció kérdésében - jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke, miután szerdán második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a pártja által kezdeményezett ülést.

Így reagáltak a pártok arra, hogy második próbálkozásra sem sikerült megnyitni az illegális migráció miatt összehívott rendkívüli partlamenti ülést
Foto: TASR

Fico szerint szinte az összes illegális bevándorló a határátkelőkön keresztül érkezik Magyarország felől, és a rendőrségnek akár erő alkalmazásával is meg kell akadályoznia, hogy átlépjék a határt.

Hasonló értelemben nyilatkoztak a Sme rodina képviselői is, akik támogatták az illegális migrációról szóló rendkívüli parlamenti ülés mai megnyitását. Boris Kollár pártelnök szerint a rendőrségnek védenie kellene a határátkelőket és a hidakat. „Elég lenne, ha a kormányfő megbízott belügyminiszterként utasítaná a rendőrfőkapitányt, hogy mozduljanak végre és őrizzék a határt” – mondta.

Juraj Šeliga, a Demokrati párt elnökségi tagja ugyanakkor emlékeztetett, a migráció kérdését megoldhatták volna a kormány által a múlt hétre tervezett rendkívüli parlamenti ülésen, amikor eltörölhették volna azt a rendeletet, amely alapján Szlovákia itt-tartózkodási igazolást állít ki minden külföldinek. „Itt mutatkozik meg a mérhetetlen populizmusa” – üzente Šeliga Ficónak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban