Na hlavný obsah

Elkezdődött a tanév

Az idei tanév kezdetével hétfőn mintegy 720 000 diák tért vissza az iskolába, közölte az oktatásügyi minisztérium. Daniel Bútora oktatási miniszter Miroslav Wlachovský külügyminiszterrel a Miavai járásbeli Brezová pod Bradlom és Zólyom egy-egy alapiskolájában nyitották meg az új tanévet.

Elkezdődött a tanév
Daniel Bútora (b) oktatásügyi miniszter és Miroslav Wlachovský (j) külügyminiszter a 2023-2024-es tanév megnyitóján 2023. szeptember 4-én, Berezón (Brezová pod Bradlom). Foto: SITA/Martin Medňanský

Az oktatási minisztérium bejelentése szerint az új tanévben többek között fokozatosan bevezetik a támogató intézkedések rendszerét, a gyermekek hiányzásának újfajta igazolását, valamint új diétás étkezések receptjeit. A tantervi reform is megkezdődik a kiválasztott általános iskolákban.

„Szeptembertől 39 alapiskola első osztályában fokozatosan bevezetik az új állami oktatási programot. Az új tanterv bevezetése egyben az új oktatási tartalmakhoz kapcsolódó módszerek és tanítási formák alkalmazását, valamint a támogató és motiváló iskolai légkör megteremtését is jelenti“ – közölte a tárca.

Az alapiskola kilenc évfolyamának eddigi felosztása nem változik. 16 új regionális tanártámogató központot hoznak létre. Ezek elsődleges célja, hogy segítsék a tanárokat a tantervi reform bevezetését követő új oktatási formára való átállásban.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban