Na hlavný obsah

A még bizonytalan választók kezében lehet az ország sorsa

A szeptember harmincadikán biztosan urnához járulók egy harmada nem tudja még, hogy melyik pártra fogja leadni szavazatát.

A még bizonytalan választók kezében lehet az ország sorsa
Foto: TASR

Pontosan egy hónap van hátra a 2023-as előrehozott parlamenti választásokig, és hogy mit tudunk most, 30 nappal az ország sorsát meghatározó voksolás előtt?

Az látszik, hogy nagy eséllyel Robert Fico pártja a Smer-SD nyeri a parlamenti választásokat és hogy ugyancsak nagy eséllyel ő alakíthat kormányt, hiszen a vele egy elvközösségben lévő pártok, mint a Hlas vagy az SNS, és Sme rodina ugyancsak jó eséllyel juthatnak a parlamentbe – mindez bárki számára kiolvasható az egyre gyakrabban jelentkező közvéleménykutatásokból, melyekből mindamellett az is látszik, hiába szerepel előkelő helyen a Progresszív Szlovákia párt, kormányt alakítani aligha tud majd potenciális partner hiányában.

Az Ipsos közvéleménykutató cég legutóbbi felméréséből viszont az is látszik, mi az ami megkeverheti a lapokat 30 nap múlva: ez pedig a bizonytalan választók. A biztosan urnához járulók egy harmada még nem tudja kire fog szavazni – és ezt már a focus kozvelemykutató felmerese is igazolja.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban