Na hlavný obsah

Fico: Szlovákia szegény ország lett – Heger: Világválságok idején kormányoztunk, mégis sokat segítettünk

A Smer-SD ellenzéki pártnak a választás napján minden jegyzőkönyv rendelkezésére áll majd, így ellenőrizni fogja tudni az eredményeket, ezért nem kell félni a választások meghamisításától - jelentette ki az RTVS 5 perc múlva 12 című vitaműsorában a Smer elnöke, Robert Fico.

Fico: Szlovákia szegény ország lett – Heger: Világválságok idején kormányoztunk, mégis sokat segítettünk
Foto: TASR

Vitapartnere, Eduard Heger, a Demokrati elnöke szerint Fico fél, hogy börtönbe kerül, ezért a választások után le akarja állítani a rendőrségi nyomozásokat. „Semmiféle szociális biztonságok nem foglalkoztatják, ezt már több cikluson át tartó kormányzása alatt bizonyította“ – tette hozzá.

Fico szerint a Smer kész beszélni a Közbeszerzési Hivatal megszüntetéséről, ugyanakkor nagy állami beruházásokat akar végrehajtani, és nem hajlandó négy százalékos szint alatt tartani az állami kiadásokat. A Smer vezetője szerint Heger kormánya idején Szlovákia a második legszegényebb ország lett Európában, és a bérek sem nőttek.

Heger felidézte, hogy kormánya súlyos világválságok idején kormányzott, mégis segíteni tudta az embereket. Megóvta a háztartásokat az energiaválságtól, emelte a nyugdíjakat és segítette a családokat.

(rtvs, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban